Kun puhumme meksikolaisesta ruoasta, tulee monelle mieleen automaattisesti tacot, tortillat ja erilaiset variaatiot näistä, mutta meksikolainen ruoka on paljon muutakin. Olemme listanneet alle kolme erilaista, hyvin perinteistä meksikolaista ruokaa, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla! Voit valmistaa alla mainittuja ruokia joko kotona, tai sitten löytää ne joidenkin meksikolaisten ravintoloiden listoilta.

Posole (Pozole)

Tämä herkullinen keitto on yksi suosituimpia meksikolaisia ruokia ja se sopii myös suomalaiseen makuun loistavasti! Keiton pääosassa ovat maissista valmistetut ”pyörykät”, tomaatti, chili, sekä possun lapa. Posole sopii erityisesti kylmiin ja pimeisiin syksyn sekä talven iltoihin lämpöä tuomaan. Keitto on uskomattoman helppo valmistaa myös itse ja netistä löytyy useita erilaisia ohjeita, mutta pääraaka-aineet pysyvät aina jotakuinkin samoina. Posolea on myös helppo valmistaa kasvisversiona, tai jollakin muulla lihalla. Unohda siis perinteinen peruna keitosta ja kokeile herkullisia maissipullia sen sijasta. Maissipullat on helppo tehdä itse vain muutamasta ainesosasta, jotka löytyvät jokaisesta lähikaupasta. Valmiiseen keittoon lisätään usein myös esimerkiksi kaalia, limeä sekä sipulia.

Cemita Poblana

Cemita Poblanaa voidaan kutsua meksikolaisten versioksi hampurilaisesta, mutta tämä kuvailu on kyllä melko kaukaa haettu. Totta on, että cemita poblana on periaatteessa täytetty sämpylä, mutta se sisältää lihaa (joko naudan tai possun), juustoa, avokadoa, chipotle paprikaa ja salsaa. Lisäksi sämpylän väliin voi lisätä erilaisia salaatteja oman maun mukaan. Tämä meksikolainen hampurilainen on helppo ja herkullinen myös tehdä kotona ja tarjoaa loistavaa vaihtelua perinteiseen hampurilaiseen.

Tacos De Papa

Tacos de papa on nimensä mukaisesti taco, mutta tätä tacoa ei täytetä lihalla ja muilla aineksilla joihin olemme tottuneet, vaan tämän perinneruoan tärkein ainesosa on peruna. Joko valmiit, tai itsetehdyt tacot täytetään perunamuussilla, joka on maustettu voimakkaasti kuminalla. Kumina maistuu yleensä erilaisissa meksikolaisissa liharuoissa, mutta sopii myös muiden ainesosien mausteeksi loistavasti. Tacot paistetaan rapeiksi ja niiden kanssa tarjoillaan esimerkiksi juustoa, kaalia, salsaa tai kermaviiliä. Kokeile siis seuraavan kerran tacoja uudella tavalla ja tee tämä herkullinen kasvisversio kotona. Monien meksikolaisten ravintoloiden listoilta löytyy myös tämä perinteinen annos, jota suosittelemme kokeilemaan.