Vaikka Suomi on tuhansien kilometrien päässä Meksikosta ja oma ruokakulttuurimme eroaa tuosta Latinalaisen Amerikan maan ruokakulttuurista suuresti, löytyy Suomestakin useita meksikolaisen ruoan ystäviä. Monet rakastavat ruoan tulisuutta ja muita räiskyvän latinalaisia elementtejä, eikä olekaan ihme, että Suomessa sijaitsevat meksikolaiset ravintolat ovat yksiä suosituimmista ulkomaalaisista ravintoloista koko maassamme. Ne tarjoavat oivaa ruokailua esimerkiksi kaveriporukalle, tyttöjen iltaan, polttareihin tai koulujen luokkaretkiin. Monet suuntaavat esimerkiksi viikonloppuisin ennen viihteelle lähtemistä juurikin meksikolaisen ravintolan huumaan aloittelemaan iltaa, mikä onkin oikein oiva aloitus illalle, sillä jokainen meistä tietää, että meksikolaiset jos jotkut osaavat bilettää kunnolla!

Meksikolainen ruoka on helppo valmistaa myös kotona

Sen lisäksi, että meksikolaista ruokaa suunnataan syömään ulos ravintoloihin, on sitä mahdollista valmistaa myös itse kotona varsin helposti. Se onkin oiva ruoka monenlaisiin juhliin ja tapahtumiin, ja halutessasi voit yhdistää sen meksikolaiseen teemaan vaikka laajemminkin saadaksesi aikaan unohtumattomat bileet! Meksikolaiset osaavat bilettää missä tahansa ja koska tahansa, ja voit ottaa meksikolaisesta kulttuurista mallia vaikkapa juhlimalla ystäviesi kanssa kuolleiden päivää eli el dia de los muertosia pimeän suomalaisen marraskuun keskellä.

Mitä meksikolaisteemaisten bileiden järjestämiseen sitten tarvitaan? Oikeastaan vain taivas on rajana! Voit varata vaikkapa hauskoja reksvisiittoja kuviin, kuten hauskoja sombrero-hattuja ja marakasseja. Tämän lisäksi värikkäät vaatteet ja mariachi-bändin soittama musiikki ovat usein sellainen tekijä, jotka saavat menon tuntumaan aidosti meksikolaiselta. Vielä tätäkin tärkeämpää ovat tietenkin tarjoiltavat ruoat, joiden on oltava meksikolaistyylisiä aina alkupalasta illan viimeiseen jälkiruokaan saakka.

Meksikolaisesta ruoasta on monenlaiseen juhlaan. Esimerkiksi uuden vuoden juhlissa riittävät hyvin meksikolaiset pikkupurtavat, kuten nachot salsadippeineen. Pääruoaksi voi tarjota hauskoja maissitacoja, jotka jokainen voi täyttää oman mielensä mukaisilla täytteillä. Mikäli haluat tarjota meksikolaistyylistä ruokaa esimerkiksi häissä, voi vähän tuhdimpi ruoka olla hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi grillattu tai paahdettu maissi yhdessä friteeratun kanan kanssa on herkku, joka maistuu takuuvarmasti kaikille. Myös burritot ovat oiva ja täyttävä vaihtoehto. Illan voi lopetella hieman raikkaammin hedelmäisellä meksikolaistyylisellä jälkiruoalla, kuten meksikolaisella hedelmäsalsalla ja lasillisella viiniä.