Meksikolainen ruoka on herkullista, mutta myös yllättävän helppoa valmistaa. Yksi hauska puoli meksikolaisessa ruoassa on se, että sen valmistamisesta ja nauttimisesta voi tehdä koko perheen tai vaikka kaveriporukan tapahtuman, johon kaikki voivat osallistua tavalla tai toisella. Olemme kooneet tähän artikkeliin helpon meksikolaisen menun, joka sopii kaikentasoisille kotikokeille itse tehtäväksi. Menusta löytyy alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruoka.

Uuninachot

Tämä alkuruoka on uskomattoman helppo ja sopii antaa vaikka kokonaan lasten valmistettavaksi. Nachojen lisukkeet voi valita täysin oman maun mukaan, mutta tässä ohjeessa on käytetty muutamia peruslisukkeita.

Pussi valmiita nachosipsejä

Cheddar- tai muuta juustoraastetta

Jalopenoja

Valmis- tai itse valmistettua salsaa

Valmis- tai itse valmistettua guacamolea

Nachosipsit ladotaan uunipannulle ja lisätään päälle juustoraaste, pasitetaan uunissa kunnes juusto on sulanut ja tarjoillaan muiden lisukkeiden kanssa.

Nopea Chili con carne

Chili con carnen voi valmistaa usealla tavalla, mutta jos kaivataan nopeaa ja helppoa reseptiä, on tämä siihen juuri sopiva.

Jauhelihaa

Säilöttyjä musta- tai kidneypapuja

Sipulia

Tomaattimurskaa

Mausteeksi chiliä, mustapippuria, suolaa, valkosipulia, kuminaa, paprikaa ja hieman sokeria.

Lisukkeeksi riisiä ja creme fraichea.

Jauheliha ja sipuli paistetaan pannulla ja lisätään pavut, tomaattimurska ja mausteet. Mausteita voi lisätä ja laittaa oman maun mukaan. Ruoka tarjoillaan valkoisen riisin kanssa, sekä niin halutessaan myös creme fraichen kanssa.

Hedelmäsalsa

Tämä jälkiruoka on versio perinteisestä hedelmäsalaatista, mutta meksikolaisella vivahteella. Hedelmiä voi vaihtaa ja korvata oman maun mukaan ja lisukkeita voi myös lisätä tai poistaa niin halutessaan.

Mangoa

Tuoretta ananasta

Hunajamelonia

Mansikoita

Omenoita

Mansikoita tai muita marjoja

Tuoretta minttua

Kastikkeeksi sekoitus limemehua, sokeria ja ripaus suolaa (chiliä). Lisukkeeksi vaniljajäätelöä, sulaakastiketta.

Pilko hedelmät ja sekoita kulhoon, sekoita kastike erikseen ja lisää siihen halutessasi hieman tuoretta tai kuivattua chiliä. Kastike sekoitetaan hedelmien joukkoon ja tarjoile salsa vaikka vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa. Tämän hedelmäsalsan voi tehdä täysin omalla tavalla ja omia lempihedelmiä käyttäen – vain mielikuvitus on rajana. Tämä on myös yksi helppoja reseptejä, jonka voi antaa lapsille tehtäväksi.